Hold træet friskt


Det er vigtigt at opbevare juletræet på den rigtige måde, indtil det skal ind i stuen. Tag det ikke direkte ind, hvis du selv har fældet træet. Lad det først stå et par dage udendørs og vænne sig til at være uden rod. Så bliver chokket over stuens varme mindre. Som udgangspunkt kan både fæld-selv træer og fældede juletræer godt blive i nettet, til de skal ind i stuen.

Friske træer holder bedst på nålene – uanset træart. Hvis træet taber nålene, er det næsten altid, fordi det tørrer ud. Du kan hjælpe træet på to måder:

  • Stil juletræet koldt, fugtig og i læ, mens det venter på at komme ind. Så fordamper der mindst muligt vand fra nålene.
  • Sæt juletræet i en spand med vand. Så kan træet trække nyt vand, efterhånden som det fordamper. Skær først 1-2 cm af stammen, for at ”åbne” træet, sådan at det nemmere kan suge vand. Hold spanden fyldt med vand.

Gør helst begge dele, og vent så længe som muligt med at tage juletræet ind. Så holder det sig smukt længere.


Fjern nettet, når træet skal ind. I frostvejr tager det nogle timer for grene og nåle at komme tilbage til deres oprindelige plads. Træk ikke i grenene. Frosne grene kan være ”sprøde” og knække.

Inde i stuen er det bedst at stille træet et stykke fra brændeovne og andre varmekilder. Desuden bør du så vidt muligt bruge en juletræsfod med vandbeholder. Det er især en god idé, hvis du vil have træet inde i mere end ca. 14 dage. Fyld vand på hver dag, da store træer drikker meget.


Nordmannsgranen har bløde nåle og holder sig længe – især hvis træet står i en juletræsfod med vand. Oversiden af nålene er mørkegrøn og skinnende blank, og undersiden har to hvidblå striber. Barken på stammen er helt glat og grå. Nåle og grene er fyldige og giver træet et frodigt udseende. Nordmannsgranen er det foretrukne juletræ mange steder i Europa på grund af udseendet og den gode holdbarhed. På latin hedder nordmannsgranAbies nordmannianaog tilhører slægten ædelgran.




Mandag - Fredag
Lukket
Lørdag - Søndag
10.00 - 16.00